Stop Motion Film Prosjekt

Vi fikk i læringsoppdrag å lage enten en  stop motion film eller et after effects klipp. Jeg valgte å lage en Stop Motion film. Vi lærte at når du skal lage en stop motion film må du ta massevis av bilder, og det bør være 10-15 bilder per sekund.

Når vi fikk vite det grunnleggende skulle vi lage en test film, vi fant ut at vi skulle bruke flasker og en kaffekopp som objekter i filmen. Filmen handlet om at flaskene skulle banke opp kaffekoppen. Vi fant fort ut at dette var tidskrevende arbeid, siden vi måtte flytte så vidt på objektene for hvert bilde. Så når vi skulle lage den skikkelige filmen bestemte vi oss for og bruke litt mindre objekter for og gjøre det lettere i lengden.

Når vi skulle lage den skikkelige filmen fant vi et hjørne i et klasserom, der satt vi opp oppsettet. Vi skrudde av lyset og satt opp lyslamper , dette lager kunstig lys, vi bruker heller dette enn normalt lys fordi normalt lys kan endre seg over tid og lage endringer i lyset i filmen. Vi brukte Lightroom og Tethered Capture for og ta bildene til filmen, når vi gjorde dette fikk vi bildene direkte på maccen. Denne gang brukte vi fire flasker og en bamse, filmen handler om at flaskene har fest og bamsen er politiet som avslutter festen i slutten av videoen.

Det ble til sammen ca 600 bilder og når vi var ferdige så la vi inn bildene i Adobe Premiere, det ble en del problemer på dette stadiet så vi måtte ta et og et bilde så dette tok ekstremt lang tid.

Inspirasjonen for filmen var en youtube video som heter bottle flash mob :

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s