Eget Prosjekt : Produktfoto

Vi fikk i oppgave og velge et eget prosjekt og lage i medieuttrykk, jeg valgte og ta produktfoto, som er og reklamere for et produkt visuelt med hjelp av bilder.

Jeg startet prosjektet med og lete rundt på nettet etter andre produktfoto for og finne noe jeg kunne prøve og etterligne, eller ha samme stil som. Jeg ville etterligne produktfoto som viser frem produktet og har en passende farget bakgrunn, noe i denne duren

 

Jeg tok 3 bilder men bestemte meg kun for og bruke et i det endelige produktet

Når vi skulle ta bildet i studio, lagde vi vårt eget mini studio utenfor studio rommet, der hengte vi opp en blå bakgrunn som vi tok bildene av produktene fremforbi.

Her er bildene :

IMG_9620IMG_9654IMG_9633

Av disse 3 bildene valgte jeg og bruke bilde av parfymen. Jeg redigerte bakgrunnen , kontrasten og lysstyrken på bilde i photoshop for og få bilde til og se bedre ut, jeg bestemte meg for en gull aktig bakgrunn siden parfymen har en sånn stil.

Her er bilde :

1 million.png

Nå gjenstod det bare og skrive inn navnet på parfymen og hvem som lager den. Jeg valgte en classy font fordi etter det jeg så på bildene når jeg søkte opp parfymen var det det reklamene til parfymen gikk etter.

Jeg valgte fonten Trajan Color siden jeg syns den passet best av alt jeg fant. Jeg byttet fargen på fonten til en gullaktig farge og skrev teksten der det passet. Det endelige produktet ble slik :

1millllll

 

Her er litt om produktfoto og yrket som fotograf :

Fotograf

En fotograf tar bilder av mennesker, omgivelser, hendelser, natur osv.  Vist du jobber som en fotograf tar du som oftest bilder for kundene dine. Du må også forstå bruk av bildekommunikasjon som er å fremme et budskap gjennom bilder.

Mange fotografer velger og spesialisere seg innenfor et felt, det fins en rekke ulike felt men her er noen av de mest kjente : portrett, mote, presse, reklame, sport og natur.

Fotografene innen disse feltene beskriver egentlig ganske godt seg selv. En fotograf innen motefeltet tar bilde av modeller, klær osv. En portrett fotograf tar bilder av mennesker til f.eks skole, julekort, konfirmasjon. Og en reklame fotograf (produktfoto) tar bilder av produkter og merkevarer.

Lønna til en fotograf varierer mye, alt kommer an på hvor de jobber og hvilket felt de jobber for innen fotografi. Men i gjennomsnittet så tjener en fotograf ca 465 000 kr i året.

Arbeidsdagen til en fotograf varierer også litt etter hvilket felt de jobber innenfor, men dagen pleier som oftest og starte med at de finner hvilket utstyr de vil jobbe med og sjekker at det ikke er noe galt med utstyret, får inn rett innstilling osv. Og så bruker de resten av dagen til og ta bilder av det de har fått i oppgave å ta bilde av, vist ikke du lever av og ta dine egne bilder til kunst da, for da bestemmer du jo selvsagt selv hva du skal ta bildet av.

I prosjektet jeg valgte så skulle jeg ta produktfoto som jeg ville sagt går under feltet for reklame.

En fotograf som jobber med produktfoto skal reklamere for produktet visuelt, bildet fotografen tar skal få de som ser bildet til og ha lyst til og kjøpe produktet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s