Vinyl Læringsoppdrag

Vi fikk i læringsoppdrag å lage et album cover på vinyl som er 30×30 cm.  Album coveret måtte inkludere en av trendene som skal være ”fresh”2018.

https://graphicmama.com/blog/graphic-design-trends-2018/

Jeg valgte the ”glitch” effect som er når du tar et bilde og begynner å tulle me fargene og hvordan det ser ut for å få det til å se ødelagt ut. Denne effekten blir ofte brukt i undergrundsk rap  nå for tiden så jeg tenkte jeg skulle lage et album cover med å bruke den sjangeren som inspirasjon.

Jeg fant en del album covere jeg kunne bruke som inspirasjon og her er de 2 som jeg bestemte meg for å bruke når jeg lagde mitt album cover. Artisten som lagde disse albumene heter BONES.

BONESBONNNES

Jeg kikket også på noen av musikkvideoene til artisten, som også har brukt samme effekten som de har på album coverene, som du ser her :

Når vi skulle ta selve album coveret gikk vi utforbi skolen og tok et par bilder i snøen, det endte opp med at jeg brukte dette :

oddi1

Nå som vi hadde tatt bilder måtte jeg redigere bildet jeg skulle ha til å ha en ”Glitch” effekt. Jeg søkte opp noen tutorials på youtube og til slutt fant jeg en så funket for meg.

 

Jeg brukte shear effekten i Photoshop for og få fargene til å ”glitche”seg. Jeg gjorde dette med og velge ”Channels” panelet i Photoshop og velge fargene jeg ville ha, og så bevege på dem i Shear panelet.

Etter dette ville jeg ha et gammeldags ødelagt tv- filter på bildet for og få det til å ligne litt på de album coverene jeg hadde tatt i inspirasjon. Jeg lagde et sånn filter på album coveret med å gå innpå ”Filter” på Photoshop og etterpå gikk jeg på Pixelate og så på Mezzotint. Når jeg var innpå Mezzotint og så valgte jeg effekten ”Medium Strokes”.

Etter dette stilte jeg bare på kontrasten og lysstyrken sånn så jeg ville ha det og det ferdige album coveret ble slik :

vinyl.png

Det ferdige album coveret ble ganske annerledes fra det jeg hadde fått ideene fra, men til slutt er jeg ganske fornøyd med resultatet siden det passer ganske bra til sjangeren.

Jeg måtte også ha en bakside til album coveret, og da gikk jeg på Pexels og fant et bilde med en skog med snø :

medd

På dette bilde gjorde jeg akkurat det samme, bare at jeg la til en luminosity effekt, som gjorde bilde mye mørkere, jeg tok ikke oppasitien opp til maks på denne effekten, for da hadde bilde blitt 100% negative farger.

Her er det endelige resultatet av bak coveret :

medd.jpg

Nå gjensto det bare og legge til album tittel, artist navn, sang titler, barcode og plateselskap. Jeg valgte navnet System 32, fordi jeg syns det passet til temaet og hvordan album coveret så ut. Og jeg valgte album navnet CTRLALTDEL pga det er en sang av BONES jeg liker ganske godt + det passer til artist navnet.

Når det kom til sangnavn skrev jeg opp de første tingene som kom opp i hodet mitt, jeg brukte ikke altfor lang tid på dem for å si det sånn.

Jeg lastet ned en barcode fra google bilder og la dem til i det høyre hjørne, jeg lastet også ned G*59 records sin logo som er kjent i den undergrunske rap scenen, og team sesh sin logo fordi jeg syntes den passet bak på albumet.

Det endelige produktet ble slik :

This slideshow requires JavaScript.

Jeg brukte KEBB for og lage albumet

Kontrasten i bildet var fargene som skapte liv i bildet, jeg gjorde slik at snøen var mer i bakgrunnen mens alt det andre i bildet stakk fram pga farge effekten.
Enheten min er typografien jeg har valgt, jeg brukte samme skrifttypen på begge sidene, men jeg byttet farge på teksten, for å skape liv i bildene, og unormale farge patterns er ofte en greie innen denne sjangeren. Jeg kunne også sagt at jeg var enheten på album coveret siden jeg er i midten.

Bevegelsen i bildene er Glitch effekten jeg har lagt til på dem, det skaper en slags bevegelser med fargene i bildet.

Balansen i bildet ville jeg si var bruken av fargene som sikkert får folk til å få bedre oppmerksomhet på bildet.

 

Budskapet mitt var vel egentlig å lage et typisk undergrunsk rap album cover. Jeg prøvde også å skape en vibe som er litt lik den du ser i de forskjellige album coverene og musikkvideone i denne sjangeren.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s