Vi fikk i oppgave om å lage en videorepotasje til skoleavisa på Kopervik VGS. Når vi skulle gjøre dette måtte vi tenke på et tema vi skulle snakke om i filmen.
Vi diskuterte litt og så endte det opp med at vi skulle snakke om barnearbeid og hvor folk kjøper klærne sine, og om klærne de har på seg kanskje kan være produsert av barn. Vi gjorde litt research på nettet å fant ut at ulike butikker som er normale her lokalt har fabrikker i Bangladesh , som er veldig kjent for og ha barnearbeidere.
Vi følgte K.V.E.I.S.A og vi følget reglene i vær varsom plakaten. KVEISA går ut på at det skal være : Konflikt, Viktighet, Eksklusivitet, Identifikasjon, Sensasjon og Aktualitet.
Konflikt : Vekke følelser og interesse, skaper drama.
Viktighet : Saken berører mange/ er viktig for samfunnet.
Eksklusivitet : Ingen andre har dekket/ kan dekke denne saken
Identifikasjon : Leseren eller seeren kjenner seg igjen i en sak./føler seg direkte berørt
Sensasjon : Saken er uvanlig
Aktualitet : Saken er ny
Vi følgte et par punkter i KVEISA og disse var hovedsakelig, Konflikt, Viktighet og Identifikasjon.
Som nevnt tidligere har vi også brukt vær varsom plakaten. Et eksempel på dette er at vi har vært litt kritisk på kildene, som nevnt i paragraf 3.2, 4.1 og 1.4.
Vi brukte også paragraf 3.5
Vi starter filmen med en ”inngang” og vi bruker innklippsbilder og film så vi ikke bare har intervjuene i filmen. Vi spurte folk om hvor de kjøpte klærne sine og om de tenkte på om klærne deres kunne vært produsert av barn.
Prosessen i å lage filmen :
Vi brukte kamera og mikrofon til denne filmen, vi gikk til områder der det ikke var så mye bråk for å unngå dårlig lyd. Etter vi hadde filmet innklipsfilmer og intervjuer så la vi filmen inn i Adobe premiere og la til innklipsbilder og redigerte på lyden og satt filmen i sammen