Læringsoppdrag Oppgave 1,2 og 3

Oppgave 1 :   Selvportrett og tekst

På oppgave 1 startet jeg med og lage tekstboksen som vi skulle bruke til bildet, først lagde jeg en tekstboks i InDesign.  Etter det la jeg til tilfeldig tekst i boksen, fordi på dette stadiet hadde jeg ikke bestemt meg for hva jeg skulle skrive i boksen. Etter det så formet jeg boksen sånn som Kjartan viste på tavlen.

Etter det måtte jeg finne ut hva jeg skulle skrive inne i tekstboksen, og jeg kom fram til sangteksten til Freaking Out The Neighbourhood av Mac Demarco i boksen fordi det er en sang jeg har hørt mye på i det siste.

Jeg brukte fonten Palatino og hadde skriftstørelse 10pt, på teksten.

Etter dette måtte jeg ta bilder til teksten, men jeg kom fram til at bildet vi tok til å lage plakat om oss selv av når vi var i Kopervik sentrum var brukbart brukte jeg det bildet.

Også når en skal lage en signatur, kan du skrive signaturen din med håndskrift på et tegnebrett og så dra filen over til mac/pcen din og

Etter jeg var ferdig med bildet gikk jeg rundt og spurte folk om ting som kunne forbedre bildet mitt og hva de syntes om det.

Dette var bildet før vurderingene fra medelever :

Screen Shot 2017-11-01 at 18.21.52

Joachim : Jeg likte bakgrunnen din, den skiller seg ut fra de andre. Det gir en gammeldags følelse. Men du bør ta tekstboksen litt lengre opp så det ser bedre ut.

Maria : Bildet ditt er veldig fint, det er en fin kontrast i bildet. Tekstboksen gir det en fin helhet, alt i alt veldig bra jobba !

Martin: “Mitt første inntrykk er at det er veldig mye lys på bilde. Vett ikkje om lysplassering var planlagt, men det er kanskje noe å ha i bakhode. Men bilde er i bra kvalitet, bra opplyst, savner litt skygge. Teksten mangler en del tekst, at det er litt lite. Jeg savner også signatur. Men oppgaven i helhet er bra gjennomført, men småe forbedringer til neste gang!”

Siri: Jeg synes bildet ditt er bra, du har brukt en lyssetting som passer godt til bildet ditt. Det jeg ser du har glemt, er egen signatur. Det burde du fikse på, og kanskje hatt litt mindre avstand mellom slutten av teksten din og starten på opplysningene om sangen.

Julia: Jeg synes at bildet var veldig bra. Du ser veldig “in to the moment” ut, liksom følelsen. Veldig extra. Tekstboksen burde kanskje være litt mindre fordi teksten er så kort, ellers det så er det veldig bra.

Resultatet når jeg var ferdig etter kriteriene ble slik :

Screen Shot 2017-11-02 at 12.31.15
Oppgave 2 : Bilde + Magasinforside

På oppgave 2 skulle vi etterligne et magasin cover. Jeg startet oppgaven med og lete etter et cover jeg ville etterligne, jeg ombestemte meg en del ganger men det endte opp med at jeg ville etterligne Time Magazine person of the year. Selv om jeg ikke ligner så mye på Mark Zuckerberg så kunne jeg kanskje gjøre noen små endringer her og der på ting.

Her er coveret jeg skulle etterligne :

Time magazine cover.jpg

Først og fremst måtte jeg ta et bilde som etterlignet dette magasinet. Vi gikk da til studio og tok et nærbilde av meg , mens jeg hadde et veldig nøytralt blikk.

Bildet ble slik :

IMG_9644

Etter jeg tok bildet så begynte jeg å redigere det i Photoshop. Jeg endret på lyset og kontrasten sånn at det skulle ligne mer på bildet av Mark Zuckerberg.

Resultatet ble slik :

Screen Shot 2017-11-05 at 14.04.42.png

Etter dette så måtte jeg fjerne litt uren hud med healing brush tool for og få det til og ligne litt mer nok en gang , da ble det slik :

kvisenefor.png

Nå var jeg ferdig med selve bildet, nå var det typografien som gjenstod. Jeg startet med og finne en font som passet til TIME logoen, og Thyromanes var den beste gratis fonten jeg kunne finne til dette.

Så var det over til Person of the year og da trengte jeg to fonter. Denne teksten ser nokså basic ut så jeg trengte barra og lete etter fonter som allerede var inne på maccen. Jeg endte opp med fonten ”Arial Black” på ordene Person og Year, og med fonten ”Apple Chancery” på ordene ”of” og ”the”.

Det var og litt tekst nede i venstre hjørne jeg måtte etterligne. På dette brukte jeg vanlig Arial Bold. Jeg måtte og sette inn en hvit linje til og skille noe av teksten fra hverandre.

Sluttresultatet ble slik :

Screen Shot 2017-11-05 at 14.40.52.png

Oppgave 3 : Tegne med lys (prosessen er skrevet i bildet)

Når jeg skulle lage dette bildet med tekst gikk jeg i indesign og lagde en svart rektangel så dekket hele bildet, så satte jeg den bakerst og bare skrev og limte inn bilde oppå rektangelet. Fonten jeg brukte på teksten var Palatino og i størrelse 10pt.

Screen Shot 2017-11-05 at 14.42.45.png

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s